https://satpolpp.makassarkota.go.id/data/slot-gacor/https://satpolpp.makassarkota.go.id/data/slot-demo/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-dana/https://dprd.makassar.go.id/download/slot-dana/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-garansi/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-hoki/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-garansi/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot4d/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-thailand-gacor/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-qris/terongmas
Kako da izlečim sobne biljke? - Uputstvo za kucu i bastu
uputstva
zaštita voća

Kako da izlečim sobne biljke?

23.04.2011, 15:10
Svakog dana posvetite nekoliko trenutaka pažnje svakoj biljci i pažljivo je pregledajte. Mnoge slabosti i bolesna stanja mogu da se izleče jednostavnim postupcima.

Eterična ulja pozitivno deluju na opšte stanje biljaka. Zato stavite nekoliko kapi ulja od ruzmarina ili lavande u vodu za orošavanje. Na taj način će ojačati listovi i istovremeno ćemo ih preventivno dezinfikovati.

Biljke, koje stoje na prozorskoj dasci iznad grejnog tela, brzo se osuše. Zato potopite celu saksiju u kantu sa vodom ili češće tuširajte te biljke.

Obezbedite hladno stanište za sve biljke koje su u zimskoj fazi mirovanja.

Ako primetite da kameliji opadaju pupoljci, preselite ih na hladnije mesto. Kada je temperatura preko 18 °C, a vazduh suv ove biljke gube pupoljke i cvetove.

Ako tradeskanciji opadaju listovi, verovatno je stanište suviše mračno. Na to reaguju naročito sorte sa panaširanim listovima. U tom slučaju orežite vrhove ove biljke.

Azaleje mogu da obole od gljivičnog oboljenja koje se ispoljava u zadebljanju listova i belom prahu (sporama). Deformisani listove i izbojke uklonite što pre sa biljke kako se bolest ne bi širila i zahvatila zdrave delove.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.