Kako jesti za bolje trbušnjake? - Uputstvo za sportove
uputstva
zaštita voća

Kako jesti za bolje trbušnjake?

06.05.2013, 11:06
Želite bolje trbušnjake? Počnite od vaše ishrane. Sve vežbe će biti bezvredne ako vaš abdomen prekrivaju masne naslage. Pravilna ishrana u kombinaciji sa kvalitetnim vežbama koje pogađaju vaš abdomen je dobitna formula. Zato ćemo vam u textu koji sledi dati dva opširnija saveta kako jesti za bolje trbušnjake.

1) Više manjih obroka. Ako se hranite standardno: težak doručak, bogat ručak i obilna večera, napunite se ugljenim hidratima i nepotrebnim mastima – vreme je za promenu na bolje.
Zamenite ustaljeni sistem od 3 dnevna obroka sa 5 ili 6.
Tako ćete rasteretiti vaš organizam i varenje će se odvijati dosta lakše. Izbećićete pojavu naduvenosti vašeg stomaka koja bi se pojavila od velike količine hrane koju bi unosili odjednom.
Vaše dnevne obroke rasporedite u više manjih. Npr: doručak, užina između, zatim ručak, opet lagana užina i na kraju večera. Na taj način činite uslugu vašim trbušnjacima, jer ne samo što ćete ubrzati metabolizam već ćete i pospešiti sagorevanje masnih naslaga.

2) Hrana za trbušnjake. Sledeća jako bitna stvar je naravno šta ćete jesti u tih 5 manjih obroka. Predlažemo vam da dan svakako počnete sa laganom mešavinom musli + mleko, zeleni čaj i jedna banana. Musli su jako zdravi i dobri prirodni izvori kvalitetnih ugljenih hidrata koji će vam se razgrađivati tokom celog dana i neće se odmah pretvoriti u šećer. Zeleni čaj je takođe sjajan izbor za početak novog dana i ima velikog uticaja na sagorevanje masti.
Za užinu birajte neki lagani sendvič sa povrćem, i trudite se da ne bude previše obilan da bi to mogli brzo da svarite.
Ručak može biti malo jači, i predlažemo vam tunjevinu, belo meso prženo na maslinovom ulju ili npr fileti soma. Sjajan izbor.
Za večeru se možete odlučiti za neku laganu salatu sa povrćem i obavezno Ella sir sa 0 % mlečne masti koji će vas tokom cele noći snabdevati sa neophodnim hranljivim materijama a da pri tome nećete uneti ni truku masnoće.

Ovo je neko uopšteno pravilo: više manjih obroka i kvalitetna ishrana. Detaljniji plan ishrane za bolje i lepše trbušnjake u nardnim textovima koji će ubrzo uslediti…
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.