uputstva
zaštita voća

Kako spremiti čokoladnu penu sa voćem?

27.05.2015, 19:46

1.Za pripremu je potrebno sledeće:
3 belanca
200 grama bele čokolade za kuvanje
1,5 dl slatke pavlake
150 grama mešavine koštunjavog voća ( orasi, lešnik, badem…)
20 grama ušećerenih badema
2 „mars“ čokoladice
3 kašike likera od pomorandže
prstohvat soli

2.U jednoj šerpi, na pari otopiti čokoladu sa likerom od pomorandže. Ostaviti da se malo prohladi, pa dodati mešavinu koštunjavog voća.

3.U drugoj posudi dobro umutiti sneg od belanca, pa dodati umućenu pavlaku i prstohvat soli. Masu dobro sjediniti, pa je dodati prethodnoj peni i to tako što je neophodno pažljivo izmešati odozgo nagore kako bi smesa ostala vazdušasta.

4.Podeliti masu u 4 manje činijce i ostaviti u frižideru otprilike 4 sati.

5.Pre serviranja, na pari otopiti „mars“ čokoladice, skloniti sa vatre, pa kad se prohlade sipati ih preko pene od čoklade.

6.Dekorisati ušećerenim bademima i servirati sa čajnim kolačima.
Postavio clan: Dinsa
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.