Kulinarstvo uputstva, uputstvo za kulinarstvo, strana #1
uputstva
zaštita voća

Kulinarstvo

Ukupno ima 17 uputstava za kulinarstvo

Napitak za mrsavljenje.

Sastojci: 1 kašičica cimeta; 2 kašike jabukovog sirćeta; 1 kašike meda; 2 kašike limunovog soka; 1 čaša vode. Kombinacija ovih sastojaka pomoći će vam u sagorevanju masti, ubrzati vaš metabolizam, a njome se možete i efikasno boriti ...
Uputstvo je uneseno: 26.05.2015
Postavio clan: Dinsa
Ocenjen je 0 puta

Kako se pravi šlag pena?

Jedan od načina na koji možete spremiti šlag penu je korišćenjem šlaga u prahu. Njega možete kupiti u svakoj prodavnici mešovite robe. Dve su osnovne vrste šlaga u prahu i to onaj koji se pravi sa vodom i onaj koji se muti sa mlekom, a ...
Uputstvo je uneseno: 26.05.2015
Postavio clan: Dinsa
Ocenjen je 0 puta

Kako se resiti mamurluka?

1.Znajte svoje granice. 75% ljudi koji piju alkohol do iznemoglosti, sutradan su mamurni.Koliko je pića potrebno da se napijete, razlikuje se od osobe do osobe, tako da je bitno da znate svoju granicu. Nemojte da pijete više od 3 pića u periodu od ...
Uputstvo je uneseno: 26.05.2015
Postavio clan: Dinsa
Ocenjen je 0 puta

Kako voće i povrće pomaže u sprečavanju bolesti?

1.Jabuka – ima veliki sadržaj pektina, koji daje dodatni osećaj sitosti, ima vitamine A,C,B1 i B2, i osim što vam pomaže da se ne ugojite, štiti organizam od bolesti .A kad se osećate siti, vama nije hladno (ovo je naučno dokazano) ...
Uputstvo je uneseno: 26.05.2015
Postavio clan: Dinsa
Ocenjen je 1 puta

Kako napraviti krofne?

1.Pripremite potrebne sastojke. Kako biste sami napravili krofne, potrebni su vam sledeći sastojci: 1 Pakovanje kvasca 8 šolja brašna 1 šolja šećera 3 žumanca 1 kašika soli 2 šolje ...
Uputstvo je uneseno: 27.05.2015
Postavio clan: Dinsa
Ocenjen je 0 puta

Kako ispeći tunu na roštilju

1.Nabavite svežu tunu. Nabavite najsvežiju tunu koju možete u vašem marketu. Neki od pokazatelja da li je tuna sveža su ukus i miris. Proverite da li je tuna rozikaste ili crvenkaste boje i da li ima miris mesa. Potražite uredno, deblje ...
Uputstvo je uneseno: 27.05.2015
Postavio clan: Dinsa
Ocenjen je 0 puta

Kako ispeći lososa na roštilju?

1.Po želji uklonite kožu. Neki ljudi više vole da ispeku lososa sa kožom na roštilju pa onda da ga začine ili dodaju sos. Ali ako želite da lososa začinite pre pečenja, najbolje je da odmah uklonite kožu tako da je losos začinjen sa obe ...
Uputstvo je uneseno: 27.05.2015
Postavio clan: Dinsa
Ocenjen je 0 puta

Kako se pravi omlet?

Sastojci i potreban materijal: 2-3 jaja u zavisnosti od broja ljudi tiganj za pečenje mleko ili voda nešto čime ćete izlupati jaja (mikser, viljuška, žica za mućkanje ) lopatica za okretanje ili spatula ulje ili ...
Uputstvo je uneseno: 27.05.2015
Postavio clan: Dinsa
Ocenjen je 0 puta

Kako spremiti čokoladnu penu sa voćem?

1.Za pripremu je potrebno sledeće: 3 belanca 200 grama bele čokolade za kuvanje 1,5 dl slatke pavlake 150 grama mešavine koštunjavog voća ( orasi, lešnik, badem…) 20 grama ušećerenih badema ...
Uputstvo je uneseno: 27.05.2015
Postavio clan: Dinsa
Ocenjen je 0 puta

Kako napraviti pečenu piletinu sa limunom i artičokama?

1.Sastojci: ¼ šolja ekstra-devičanskog maslinovog ulja 1,5 – 2 kilograma pilećih grudi bez kostiju malo soli i bibera 350 g artičoka, iseći na pola po dužini ¼ šolje kapra ...
Uputstvo je uneseno: 27.05.2015
Postavio clan: Dinsa
Ocenjen je 0 puta